dinsdag 10 november 2020

Sambal Le Beau Albert te koop bij Westlandpeppers

Sambal ‘Le beau Albert’ is een sambal gemaakt door een Indische familie. De sambal wordt bereid met rode pepers geteeld door Westlandpeppers en is te bestellen in onze webshop!

Albert Philippus Dominicus Niggebrugge werd in 1857 in Surabaya op Java geboren. Vanwege zijn gesoigneerde uiterlijk en de toenmalige affiniteit voor de Franse taal kreeg hij de bijnaam ‘Le beau Albert’. De sambal die vanaf 1897 in huize Niggebrugge werd gemaakt, viel zo in de smaak bij de Indische gemeenschap, dat het veelvuldig vanuit huis werd verkocht.

De receptuur werd van generatie op generatie overgedragen en kwam uiteindelijk via een kleinzoon van Albert vanuit Java in Nederland terecht. Deze kleinzoon heeft de sambal tot op bijna 100-jarige leeftijd in zijn achtertuin bereid, totdat hij het overdroeg aan de volgende generaties. De sambal wordt momenteel door de 4e en 5e generatie Niggebrugge’s nog steeds op ambachtelijke wijze op petroleumstellen bereid, waardoor de authentieke smaak volledig tot zijn recht komt.

Met de sambal van ‘Le beau Albert’ ga je terug in de tijd en proef je het oude Indië! Selamat makan!

Klik hier om de Sambal Le Beau Albert te bestellen op onze webshop! Geen opmerkingen:

Een reactie posten