dinsdag 24 november 2020

Madame Jeanette peper vervangen in een gerecht

Op het moment zijn de Madame Jeanette / Lemon Habanero pepers niet op voorraad en wachten we op nieuwe aankomst van onze telers in het buitenland. Dit is een ras/soort die altijd laat op gang komt en soms dus minder beschikbaar is dan andere pepers uit ons assortiment. Maar daar zijn we gelukkig goed op voorbereid, want we hebben allerlei producten waar je deze peper goed mee kunt vervangen!

Peperpasta Madame Jeanette

Nieuw in ons assortiment is deze pure Madame Jeanette peperpasta. De vers geteelde pepers zijn zonder verdere toevoegingen gemalen tot een peperpasta. Met dit product hoef je dus geen pepers schoon te maken of aan te raken. Je kan de gewenste hoeveelheid zo toevoegen aan een gerecht of saus voor een fruitige en pittige smaaktoevoeging! Klik hier om de peperpasta te bestellen. 


Madame Jeanette Sambal

De sambal bestaat voor 85% uit Madame Jeanette pepers en is zeer rijk van smaak. Hierdoor is dit ook een goede vervanging voor een verse peper. De sambal bevat naast Madame Jeanette pepers ook knoflook, azijn, ui, ananas, sojaolie & zeezout. Dit zorgt voor een frisse fruitige maar ook zeker pittige sambal! Klik hier om de sambal te bestellen. 


Chutney - Madame Jeanette

De Chutney Madame Jeanette is een soort pittige jam gemaakt met Madame Jeanette pepers. Een chutney is een smaakmaker die veel wordt gebruikt in de Indiase en Pakistaanse keuken, deze wordt daar bij iedere maaltijd geserveerd. Het is een must bij pittig gekruide gerechten zowel koud als warm. Gebruik de chutney als basis voor een saus of voor het koken van een curry of stoofschotel. De Madame Jeanette chutney is zoet en pittig en bevat alleen verse pepers en suiker. Door de toevoeging van het suiker is dit een minder pittige toevoeging als de twee opties hierboven en is dus ideaal voor mensen die wel willen genieten van de heerlijke smaaktonen, maar niet al te pittig willen eten. Klik hier om de chutney te bestellen. 


Habanero / Adjuma

De peper die het meeste lijkt qua pitigheid en smaak is de Habanero, die in Nederland ook wel bekend is als de Adjuma peper. De gele Adjuma wordt wel eens door elkaar gehaald met de Madame Jeanette, die wij bij Westlandpeppers ook wel Lemon Habanero noemen. De twee soorten pepers lijken erg op elkaar, maar het verschil is dat de gele Adjuma iets pittiger is dan de Madame Jeanette. En dat de Madame Jeanette juist een fruitigere smaak en sterke citrusachtige geur heeft, vandaar de naam Lemon Habanero. Klik hier om de Habanero pepers te bestellen. 


Genoeg keuze dus voor als de Madame Jeanette peper niet beschikbaar is! šŸŒ¶️šŸ’›

Geen opmerkingen:

Een reactie posten