donderdag 19 maart 2020

Serrano pepers het hetere broertje van de Jalapeno

Serrano betekent "hoogland" of "berg" in het Spaans, dus de naam van de serrano peper duidt op zijn oorsprong in bergachtige gebieden van de staten Puebla en Hidalgo. Hoewel de serrano veel lijkt op een jalapeno, zijn ze vaak iets kleiner, smaller en een stuk heter. Ook vinden veel mensen dat ze een vollere en meer kruidige smaak hebben dan jalapenos. Normaal gesproken eet je serranos net als jalapenos groen maar ook rood zijn ze natuurlijk gewoon goed te eten.



De serrano is algemeen verkrijgbaar in Mexico en veel gebruikt maar in Europa kom je ze niet zo gemakkelijk tegen. Het is een populaire peper in Mexico en in de keuken van zuidelijk Amerika waar hij vaak vers wordt gebruikt in salsa's. Dat de serrano vaak vers wordt gebruikt heeft te maken met het feit dat deze peper lastig is te drogen. Wat wel vaak wordt gedaan is dat de serrano in gemaakt wordt, pickled zoals dat in Amerika heet. Wil je daar meer over weten dan vind je met de zoekterm
"pickled serrano"  genoeg recepten om dat is uit te proberen. Bij westlandpeppers vind je de serrano peppers natuurlijk in onze webshop. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten