vrijdag 15 november 2019

Diabetes thee met Curry bladeren van Westlandpeppers

Westlandpeppers en 3 andere tuinders zijn in een samenwerking met Greenport bezig met het ontwikkelingen van een gezonde thee. Het idee is om van reststromen een thee te ontwikkelen die een positief effect heeft op diabetes én ook nog lekker is!

Voor de thee worden gedroogde Curry bladeren van Westlandpeppers gebruikt. Over Curry bladeren wordt vaak gezegd dat het een positieve bijdrage heeft op diabetes. De andere tuinders hebben ook een gewas wat waarschijnlijk een positieve invloed heeft op diabetes, maar dat moest natuurlijk wel onderbouwd en onderzocht worden. Dit werd gedaan door middel van een literatuuronderzoek. Of er een positief gezondheidseffect aanwezig is? Welke concentratie er nodig is om tot positief effect te komen? Dit alles om een thee te ontwikkelen die daadwerkelijk gezond is gebaseerd op een goed en gedegen onderzoek.

Na de literatuurstudie heeft de Wageningen Universiteit een modelorganisme onderzoek gedaan om te zorgen dat de thee ook daadwerkelijk het gezondheidseffect gaat krijgen als omschreven in de literatuur.Wij zijn van mening dat een gezonde thee alleen een succes gaat worden als het ook echt lekker smaakt. Smaak is zeer persoonlijk, maar om een breed publiek te bereiken moet de smaak dus aantrekkelijk zijn voor veel mensen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met een professionele thee-sommelier: dit is een expert als het gaat om smaken en wat mensen lekker vinden. Ondertussen worden dus al veel verschillende variaties en smaken getest, waar wij zelf ook onderdeel van uitmaken. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk deze gezonde en lekkere thee aanbieden.
Klik hier voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten