maandag 14 oktober 2019

Geroosterde Poblano Quesadilla met avocado Salsa Verde recept

De Poblano's zijn momenteel afgeprijsd op onze webshop, van €3,50 per halve kilo nu voor €3,- per halve kilo!! Om je een idee te geven van wat je allemaal kan maken met deze heerlijke Mexicaanse paprika hier een recept voor geroosterde Poblano Quesadilla's! Het recept is afkomstig van mexicanplease.com waar je nog meer heerlijke Mexicaanse recepten kan vinden.

Recept geroosterde Poblano quesadilla met avocado Salsa Verde recept

Dit recept is voor 4 quesadilla's. Voor de poblano's, tomatillo's, tortilla's en pepers ga naar onze webshop.

Ingrediënten:
- halve ui
- 1 blikje gepureerde bonen
- geraspte kaas
- koriander
- peper & zout (naar smaak)

Avocado Salsa Verde 
- 4-5 tomatillos
- 1 serrano / jalapeño
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- koriander
- 1 avocado
- zout (naar smaak)

Spoel de poblano's af met water. Rooster the poblano's in de oven voor 25-30 minuten op 200 graden.
Voor de avocado Salsa Verde, kan je de tomatillos op dezelfde tijd roosteren als de poblano's. De tomatillos moeten wel iets korter, ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal de tomatillo's eruit als ze een als ze wat donkerder groen zijn geworden. Voeg de geroosterde tomatillos samen met een halve ui, teentje knoflook, 10-12 takjes koriander en halve serrano of jalapeño peper in een blender of mix het met een staafmixer. Proef en als je het nog pittiger wilt voeg de andere helft van de peper toe. Voeg de avocado toe en mix nogmaals. Proef en voeg zout naar smaak toe.
Zodra de poblano's geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en trek je vervolgens het vel van de poblano's af. Maak je geen zorgen als er nog kleine stukjes blijven zitten. Ontpit de poblano's en snijd ze in dunne reepjes. Bak de halve ui in een pan met wat olie op middelhoog vuur. Als de ui zacht is (4-6 minuten), voeg de poblano reepjes toe met een flinke snuf zout en wat peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Verwarm de tortilla's kort voor het maken van de quesadilla's (30-60 seconden). Elke quesadilla krijgt een laag gepureerde bonen, kaas, poblano-ui mengsels, koriander en weer kaas. Vul slechts 1 helft van de tortilla, zodat je hem makkelijk kunt dichtvouwen (zie foto hieronder). Bak de quesadilla's voor 2-3 minuten per kant of tot de kaas is gesmolten en ze goudbruin beginnen te kleuren. Eetsmakelijk!!

 
Foto's @https://www.mexicanplease.com/roasted-poblano-quesadillas/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten