zondag 11 augustus 2019

NASA test teelt in ruimte van Espanola peperplanten om Mars te kunnen bereiken

NASA-wetenschappers zijn van plan om pepers in de ruimte te laten groeien in het International Space Station om als aanvulling op de voorverpakte maaltijden te dienen. NASA gelooft namelijk dat de voorverpakte maaltijden niet genoeg vitamines en voedingsstoffen zullen leveren voor de astronauten op de lange reis naar Mars, wat minstens twee jaar zou duren.
NASA-wetenschapper Jacob Torres vertelt in een interview met CNN dat pepers een essentieel onderdeel kunnen zijn van het dieet van een astronaut voor de lange reis naar de rode planeet.
Om in de ruimte te kunnen groeien, moet een plant namelijk gemakkelijk vruchten krijgen en in een omgeving met veel kooldioxide goed kunnen groeien, de onderzoekers van NASA ontdekten dat bepaalde peper rassen beide kunnen. Behalve pepers test NASA ook verschillende rassen Chinese kool en Sla uit, die dezelfde eigenschappen hebben om in de ruimte goed te kunnen groeien. Het team wetenschappers wilde eerst de bekende Hatch pepers in de ruimte proberen te telen totdat Torres het Espanola peper ras onder de loep nam, en concludeerde dat dit ras geschikter was vanwege de eigenschap dat het makkelijker groeit op grotere hoogte. Ook bevat dit grove peper ras veel vitamines wat voor de astronauten natuurlijk van levensbelang is.

Foto credits  JACOB TORRES/NASA)


Wil je ook het echte space gevoel krijgen, onze Arabische Shakira pepers zijn het Noord-Afrikaanse neefje van de Amerikaanse Espanola pepers.


.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten