vrijdag 26 juli 2019

BBQ en pepers tips & tricks

Pepers op je BBQ, op wat voor wijze, is altijd een goed idee! Je kan pepers gesneden en bereidt op een BBQ grill plaat gebruiken als garnering. En zijn er ook legio recepten om met jalapeño's en spek heerlijke poppers te maken, maar gaan we deze keer wat dieper het grillen van losse pepers bekijken.

Begin eerst met het wat vochtig maken van je pepers voor dat ze op de BBQ gaan, blijf ze op het vuur regelmatig draaien en haal ze er af als je de eerste blisters en wat zwarte plekjes ziet verschijnen op je pepers. Ze zien er nu wat onappetijtelijk uit maar als je ze nu snel in kraft papier of plastic zak verpakt gaat het straks helemaal goed komen. Haal na de tien minuten de pepers uit de zak of het kraft papier. De hitte van de BBQ en het vocht van de pepers zorgen er voor dat als het waren het vel van de pepers los zweet van het vruchtvlees. Met een scherp keuken mes kan je nu het grootste gedeelte van het peper vel er af schrapen. Je heb nu heerlijke gegrilde pepers die super smaken bij een lekkere gegrilde burger.


Hou er altijd rekening mee dat pepers capsaïcine bevatten, (de stof die pepers heet maakt) en tijdens het grillen of bewerken van de pepers er wat vocht en dus capsaïcine uit de pepers kan ontsnappen.
Maar goed als echte BBQ pro kan jouw natuurlijk niets gebeuren, en geld deze tip alleen voor je onhandige kennis die zich weer is met het grillen komt bemoeien.
En voor het mooiste resultaat met deze wijze van grillen gebruik je zo vers als mogelijke pepers.
Die vind je in het schap van je favoriete supermarkt of je koop ze rechtstreeks in de webshop van Westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten