zaterdag 4 mei 2019

Shishito peper soep

De groene Shishito is een mild pittige peper die stevig en hartig van smaak is. Qua gebruik in de keuken lijkt hij veel op de Pimientos de Padron en de peper wordt dan ook vaak lekker gegrillt in de oven, pan of bbq met olie en zout. Maar bij fearlessdining vonden we een heel ander leuk & makkelijk recept met shishitto pepers, namelijk Shishito peper soep! En dit recept is ook nog een handig, omdat de Shishito pepers tijdelijk in prijs is verlaagd, van €4,32 naar €2,50 per 0,5kg


Bestel de shishito pepers voor maar €2,50 per 0,5kg hier!


Ingredienten:
- 500gr Shishito pepers
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 2 uien
- 500ml groentebouillon
- 1el appelazijn
- peper en zout

Verwarm een pan met olie en voeg de knoflook, ui en shishito pepers toe. Bak de pepers op hoog vuur tot ze zwart beginnen te blakeren. Voeg de komkommer, groentebouillon en azijn toe. Pureer dit met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet dit voor 3 tot 4 uur in de koelkast en serveer het koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten