donderdag 16 mei 2019

De nieuwste wereldwijde trend in craft bierland, bier met pepers!

Al vaker schreven we er over op dit blog, craft bier met als belangrijk ingrediënt peper. Op dit moment is volgens nieuws bureau Bloomberg de grote wereldwijde trend in craft bieren het gebruik van pepers als belangrijk ingrediënt. En worden er door de trend zettende craft brouwers van Amerika tot Scandinavië allemaal bieren op de markt gebracht die gebruik maken van pepers. Een duidelijk lijn valt daar niet in te ontdekken, sommigen maken gebruik van peper olie andere stoppen weer een hele peper in de fles. Kortom alles is mogelijk en waarschijnlijk is die eigenschap van het product peper ook wat het voor de craft brouwers zo aantrekkelijk maakt. Maar de grote trend op dit moment is dus “Chile Beer”.

Een mooi voorbeeld in Nederland is brouwerij klein duimpje die nog steeds zijn diablo fuego bier op de markt heeft waar bij het ontwikkelen ervan Westlandpeppers ook ze steentje heeft bij gedragen.



Internationaal voorbeeld is de Amerikaanse craft brouwerij Westbrook Brewing, die recent met zijn Mexican cake,, op de markt kwam.


                                                      instagram. westbrookbrewingco




Geen opmerkingen:

Een reactie posten