vrijdag 15 maart 2019

Gezondheidsvoordelen bij het toevoegen van pepers aan je gerechten!

Zoals iedereen weet zijn pepers in veel gerechten een heel gezond alternatief voor bijvoorbeeld zout.
Maar er is meer,, pepers bevatten capsaïcine, een stof die pepers hun bekende scherpte geeft, en afhankelijk van welk type peper je gerecht mild tot intens heet laat smaken.
Die capsaïcine in pepers wordt wereldwijd bestudeerd en bijvoorbeeld al getest op het behandelen van bepaalde sensorische zenuw aandoeningen, zoals artritis en psoriasis. Deze studies hebben aangetoond dat het eten van pepers het begin van artritis kan vertragen en de ontsteking van de gewrichten aanzienlijk kan verminderen.


Maar ook als bron voor je noodzakelijk portie vitamines, is het toevoegen van pepers aan je gerecht een goed idee. Rode pepers zijn rijk aan zowel vitamine C als pro-vitamine A  pepers zijn ook een goede bron voor de meeste B-vitaminen, vooral vitamine B6. En ondanks het misplaatste wijdverspreide geloof dat pepers maagzweren kunnen veroorzaken, is aangetoond dat ze juist maagzweren kunnen helpen voorkomen door bacteriën in je maag te doden. Ook wordt juist de maagwand gestimuleerd om zelf beschermende stoffen te produceren. Een ander groot voordeel is dat pepers je metabolisme stimuleren, en dat betekent dat je lichaam meer calorieën gaat verbranden na het eten ervan. Dus ook nog is goed om je gewicht op peil te houden, maar vergeet vooral niet dat pepers ieder gerecht van pit voorzien en je gerecht een boost geven.

Dus pepers aan je gerecht toe voegen is een top idee,, en je vind ze natuurlijk in de webshop van westlandpeppers!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten