woensdag 27 maart 2019

Door Oxford ontwikkelde techniek om heetheid in pepers te meten ook geschikt voor andere producten

We schreven er al in 2013 over de door onderzoekers van universiteit Oxford ontwikkelde techniek om de heetheid te meten. Deze techniek is uiteindelijk op gepakt door het bedrijf Zimmer & Peacock die nu echt een werkend apparaat te koop heeft. Het apparaat genaamd chillipot scoville meter is via de site van Zimmer & Peacock te bestellen.
Zimmer & Peacock heeft nu recent samen met Oxford universiteit de techniek van de chillipot meter ook toepasbaar gemaakt voor knoflook, kurkuma en gember. Het bleekt dat de actieve ingrediënten in kurkuma en gember (respectievelijk curcumine en gingerol) kunnen worden gedetecteerd met koolstof nanobuiselektroden op een vergelijkbare manier als de capsaïcine in pepers. De knoflooksensor gebruikt een andere maar even effectieve elektrochemische methode.

Professor Compton en zijn team van Oxford universiteit zijn nu van plan om deze technologie te gebruiken om verdere uitdagingen op te lossen, zoals onder andere elektrochemische detectie van bacteriën zoals de gevaarlijke E. coli.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten