dinsdag 5 februari 2019

Groene currypasta recept

De groene milde peper kan aan ieder gerecht worden toegevoegd, maar ons favoriete gerecht met de groene peper is de groene currypasta! Heel makkelijk om zelf te maken en een lekkere verse vervanging van de kant-en-klare groene currypaste die je in de supermarkt vindt.

Benodigheden
3 groene chilipepers
1 stengel citroengras
± 5cm gemberwortel
2 sjalotten
2 knoflooktenen
2tl gemaken komijnzaad/poeder
rasp en sap van 1 limoen
snuf zout
optioneel: verse koriander

Begin met snijden van het citroengras in dunne ringetjes, verwijder de schil van de knoflook, sjalot en gember en snij in kleine stukken. Maal alle ingredienten in een keukenmachine tot het de gewenste dikte heeft (2-3 minuten). Voeg wat extra limoensap of een lepeltje olie toe als de currypasta te droog is.

Bewaar de currypasta in een potje in de koelkast (±2 weken houdbaar) of in de vriezer (2 maanden houdbaar).

Bestel de groene pepers hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten