vrijdag 15 juni 2018

Recept: Caribbean mango habanero hot sauce

Een paar weken geleden kregen wij de vraag of onze oranje habanero weer op voorraad zou komen. Helaas hebben wij hier maar weinig planten van staan en zijn deze dus snel weer uitverkocht en duurt het langer voordat we weer kleine beetjes hebben. Nu wou hij graag de Caribbean mango habanero saus maken en in het recept stond dat hij een oranje habanero moest hebben. Nu vroeg hij welke peper dan een goede vervanger zou zijn. Na het recept te hebben opgezocht, dachten wij hier bij Westlandpeppers dat de gele habanero of madame jeannete er nog wel beter bij zou passen dan de oranje habanaro. Hij had gekozen voor de gele habanero. Een week later kregen wij bericht dat het recept gelukt was! Hieronder het recept.

Dit was de foto die we doorgestuurd kregen. Een lekkere zomerse hete saus!

Recept

Ingredienten: 
- 5 gele habanero's of madame jeannete pepers
- 1 mango
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 120ml appel cider azijn
- 60ml water
- 2 theelepels honing
- snufje komijn
- snufje kruidnagel
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel zout

Alle ingredienten pureren tot een glad mengsel met een blender of staafmixer. Doe het mengsel in een grote pan en breng het aan de kook. Laat dit op een laag vuur voor 10 minuten door sudderen. Laat dit afkoelen en doe de saus in flesjes en plaats in de koelkast voor zeker 2 uur.

Ben je nou helemaal geen fan van een te hete saus, probeer dit recept dan met de Habanada pepers! Dezelfde exotische/tropische caribbean smaak, maar dan zonder de hitte!

Dit recept is afkomstig van chilipepermadness: https://www.chilipeppermadness.com/chili-pepper-recipes/hot-sauces/caribbean-style-mango-habanero-hot-sauce-video/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten