zaterdag 10 februari 2018

Westlandpeppers bij Fruit Logistica 2018

Dolf en Lisette, van Westlandpeppers, waren afgelopen donderdag aanwezig bij de Fruit Logistica beurs in Berlijn. Hier hebben ze verschillende klanten gesproken en hebben ze de trends en oplossingen voor de wereldwijde groente & fruit branche gezien en besproken.

Trends en ontwikkelingen

Duurzaam voedsel is één van de belangrijkste trends voor de komende jaren. De vraag naar duurzaam voedsel stijgt enorm, en hier zal de markt op gaan inspelen. Steeds meer bedrijven zetten zich in om duurzaam voedsel te produceren-telen. Daarnaast was er veel exotisch groente en fruit te zien dit komt, omdat de markt steeds internationaler wordt. Ook hier in Nederland gaan steeds meer tuinders over op exotisch groente en fruit i.p.v. de Hollandse groentes.

Bewerkt voedsel

Daarnaast was er veel bewerkt voedsel te zien. Steeds meer voedsel wordt verpakt in doosjes, blikjes of zakjes. Ook worden verschillende producten bij elkaar verpakt als ready to eat kits. Je kent ze wel, de verspakketten, van verschillende supermarkten. Naast de producten en verpakkingen waren er ook verschillende machines te zien waarin de producten werden verpakt of bewerkt. Zo was er een machine waarin appels geschild werden en de pit uit een perzik werd gehaald. Alles om het steeds makkelijker te maken voor de drukke consument. 

1 opmerking: