maandag 13 november 2017

Het eten van pepers heeft mogelijk een positief effect op hoge bloeddruk

Volgens een Chinese studie van de Military Medical University in Chongqing, China heeft het eten van pepers een mogelijk positief effect op hoge bloeddruk. Al eerder had deze universiteit hier onderzoek naar gedaan, maar nu komen ze met een nieuwe studie waarin naar voren komt dat het eten van voedsel dat pepers bevat een positief effect heeft op de bloeddruk. Vooral door het minder gebruik van zout in voedsel, en dit zout te vervangen door pepers is dit positieve effect te zien.

Men kwam in China dit effect op het spoor door een verschil tussen streken waar van oudsher veel pepers werden gegeten en streken in China waar het gebruik van pepers in de keuken een kleinere rol speelt. Hierdoor zag men dat in streken waar veel pepers werden gegeten er minder klachten van hoge bloeddruk waren.

Voor wie over dit onderwerp meer wilt weten, een korte samenvatting vind je hier  en de gehele studie (engelstalig) vind je hier.

Zout in eten vervangen door verse pepers

Vooral in Amerika begint men zich steeds meer zorgen over het gebruik van zout te maken in voedsel en is er een sterke drive van ook de food industrie om dit zout te vervangen door bijvoorbeeld pepers, zoals ook in dit blog van Phil Lempert de Supermarketguru te lezen valt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten