donderdag 30 november 2017

Gedroogde Kashmiri pepers uit India

Al een tijdje heeft Westlandpeppers een nieuwe gedroogde peper in het webshop assortiment namelijk de Indiase Kashmiri peper. Omdat we al jaren de naga jolokia telen die ook uit India komt en deze zowel vers als gedroogt in het assortiment hebben kwamen we recent de Kashmiri peper op het spoor. Gek genoeg is de Kashmiri peper alleen bekend als gedroogde peper en veel minder bekend als verse peper. waarschijnlijk heeft dit te maken met het land van herkomst waar veel gebruikt wordt gemaakt van gedroogde specerijen.

De gedroogde Kashmiri peper

Is zoals we al eerder schreven vooral bekend om zijn mooie rode kleur en milde kruidige smaak. In India veelal gebruikt in gemalen poeder vorm, maar deze peper is ook heel goed te gebruiken in Flakes vorm. Flakes is hip engels voor kleine stukjes en dat is bij dit handzame pepertje inderdaad geen probleem. Met een schaar knip je in no time een aantal Kashmiri pepers tot flakes om ze aan je Indiase maaltijd toe te voegen. Bang dat het te heet wordt hoef je met Kashmiri pepers nooit te worden want met een 2.000 + Scoville is dit geen super hete peper.


Met Kashmiri pepers samen met een ander bijzonder Indiaas product van westlandpeppers namelijk Curry leaf  is ook een geweldig recept te maken maar dit laten we in een volgend Indiaas getint blog zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten