dinsdag 22 augustus 2017

Koekjes met Hatch peper vulling

Als je zoals westlandpeppers van alles in de gaten houdt wat betreft pepers en aanverwanten, kom je weleens wat tegen waarvan je denkt,, dat heb ik nog niet eerder gezien. En we hebben het al vaker gezegd meestal zien we die gekkigheden dan in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zo kwamen we ook deze koekjes met Hatch peper vulling tegen, in Nederland kennen we deze koekjes met een vanile of chocolade vulling maar in de US denken ze daar anders over. Het bedrijf Central Market brengt deze koekjes met een Hatch peper vulling op de markt voor 2,98 (USD) een doosje. Uiteraard is dit natuurlijk hier niet te krijgen maar een mooi review van deze koekjes vonden we op Houston’s dining magazine my-table.com


foto credits Central Market
Westlandpeppers en Central Market


Het bedrijf Central Market is namelijk een soort exclusieve foodie supermarkt keten gelegen in de staat Texas. In het verleden verkocht dit bedrijf bijvoorbeeld ook onze naga jolokia pepers toen deze nog nauwelijks in de verenigde staten werden geteeld. Onze verpakking dient nog altijd als voorbeeld op hun website.

Nog eff over die hatch pepers, dat is eigenlijk een ouderwetse grove honke bonke peper waar die Amerikanen op een of ander manier aan gehecht zijn geraakt. Het is een typische seizoens peper die bij voorkeur op het open land moet worden geteeld in de Hatch Valley New Mexico. Maar zoals altijd proberen anderen op het succes mee te liften en wordt de Hatch peper ook buiten de vallei en zelfs buiten Amerika geteeld en soms ook nog is buiten het seizoen. Vandaar dat er ook een sterke tegen beweging in Amerika is die probeert deze hatch peper een beschermde status te geven Om lokale kleine bedrijven de ruimte te geven om aan deze Hatch peper een boterham te blijven verdienen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten