maandag 3 juli 2017

Bezoek aan onze Spaanse telers in de bergen van de Sierra Nevada

Deze week is Henk Boekestijn op bezoek bij onze Spaanse telers in de bergen van de Sierra Nevada. Hier worden voor westlandpeppers een groot aantal pepers en andere producten geteeld. Op een hoogte van ongeveer 1500 meter is het relatief gezien een stuk koeler in de zomer maanden in Spanje zodoende kan hier op eenvoudige wijze in de zomer maanden geteeld worden. Uiteraard heb je in dit bergachtige gebied geen mooie strakke rechte kavels, en vind de teelt plaats op zogenaamde 'terrassen'. Dit zijn enigszins vlakke stukken die voorzien zijn van een eenvoudige druppel bewatering en schaduw doeken. Ook zijn er palen met hulp lijnen geslagen om de planten te ondersteunen.

Het dorpje in de bergen van de Sierra Nevada, met in het midden de oude was plaats waar vroeger de vrouwen de was deden.





Ook bij deze buitenteelt biologische bestrijders en opslag bassins waar met water uit bergstroompjes de planten met druppel bevloeiing bewaterd wordt.



Biologische teelt van westlandpeppers in dit gebied

Henk bezocht ook nog een nieuw project voor biologische teelt van westlandpeppers in dit gebied op maar liefst 2000 meter hoogte, maar daar komen we later op terug





Geen opmerkingen:

Een reactie posten