woensdag 14 juni 2017

Jalapenos van westlandpeppers te koop bij Mexicaanse weken van Lidl

Het is bijna zover de Mexicaanse weken gaan van start bij Supermarkt Lidl. Westlandpeppers mocht dit keer ook de jalapenos leveren in deze weken, samen met de normale rode Spaanse pepers. Nu denk je dat is zo geregeld maar dat is niet zo, een supermarkt als Lidl gaat met dit soort acties niet over èèn nacht ijs en bereid dit grondig voor. Zo wordt er nagedacht over het bakje, het aantal pepers, welk gewicht en het label wat er gebruikt gaat worden. In de week voor de actie moet er natuurlijk voor gezorgd worden dat alle filialen genoeg producten hebben. En als ze eenmaal in de supermarkt liggen is het altijd weer spannend of de actie goed loopt en er veel nabestellingen komen.
Om die nabestellingen een handje te helpen,, (hee de kachel moet ook hier blijven branden..)
Hebben we twee tips voor je, wat je met die jalapenos kan doen. Als eerste infused wodka,, wat is dat hoor ik je denken maar het is heel simpel. Infused wodka is wodka waaraan pepers zijn toegevoegd. Het werkt op de zelfde wijze als die heel verantwoorde fruit water flesjes. Je doet een aantal of heel veel, gesneden jalapeno ringen in een fles wodka (verkopen ze soms ook bij de Lidl) en laat die minstens 8 en liever 24 uur intrekken. Je snapt dat dit iets anders smaakt als zo'n fruitwatertje maar dat is ook de bedoeling. De capsaicine uit de jalapenos (stof die pepers heet maakt) trekt in de alcohol van de wodka en dat gaat natuurlijk prima met een gehalte van om en nabij de 40%. En zo gaat je simpele flesje wodka ineens een stuk wilder smaken, 2
ideaal dus bij een stevige weekend BBQ.

Tip twee is ook weer super simpel, als je toch met die BBQ in de weer bent kan je gelijk een lekkere dip saus maken door twee a drie jalapenos met een mes (of lekker makkelijk met de staafmixer) fijn te maken en dit samen met een flinke hoeveelheid mayonaise in een schaaltje door elkaar te mixen. Eventueel een klein scheutje olijf olie erbij om het wat dunner te maken en klaar is je dip voor bij de nacho chips.Geen opmerkingen:

Een reactie posten