woensdag 14 september 2016

Jalapeño pesto recept


Begin met het snijden van de jalapeños en teentjes knoflook in grove stukken en doe alles in een grote kom.Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe en een scheut citroensap.
Pluk wat verse blaadjes koriander en basilicum, of gebruik net als ons kant en klaar gedroogde koriander en basilicum (lekker makkelijk!).

Voeg als laatste de pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe, en als je niet van Parmezaanse kaas houd kun je deze natuurlijk altijd verwisselen met een kaas die je wel lekker vindt.

Mix als laatste het geheel door elkaar met een staafmixer tot alles op gelijke dikte is, en voeg naar eigen smaak nog wat zout en peper toe. Als je de pesto in zo'n mooi weck potje doet kun je het wat langer in de koelkast bewaren. Om de pesto later te gebruiken als een dip voor je chips of als saus voor je pasta.




Ingrediënten:
3 jalapeño pepers grofgesneden
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel citroensap
50 gram koriander
50 gram basilicum
45 gram Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten

Naar eigen smaak toevoegen:
zout
zwarte peper

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen