dinsdag 19 juli 2016

Rawit pepers bewaren in een weckpot

Veel bekeken artikelen op dit blog gaan over het bewaren van pepers, schijnbaar is dit informatie waar consumenten /gebruikers naar op zoek zijn. Een bewaar methode waar we het nog niet veel over gehad hebben is het bewaren van pepers door ze op olie & azijn in een weckpot te bewaren. Mocht je bijvoorbeeld bij Albert Heijn onze verpakte mix rawit pepers hebben gekocht en deze eigenlijk nog niet gelijk nodig hebben. Is het een optie om deze in een weckpot te bewaren. Als eerste is het belangrijk om de weckpot 10 minuten goed in kokend water te wassen /ontsmetten.Spoel hierna met water de rawit pepers af en snij ze eventueel over de lengte door midden. En bak ze plus minus 12 minuten met wat teentjes knoflook in een koeken pan in wat olijf olie of tot je ze gegrild genoeg vindt. Doe hierna de rawit pepers in het azijn, water en olijf olie mengsel en breng deze nog zo'n 5 minuten aan de kook. (gebruik de verhouding al naar hoeveelheid die je nodig heb,, 2 kopjes azijn, 1 kopje water en een half kopje olijf olie) Giet hierna de rawit pepers met het mengsel in de weckpot en en voeg nog wat zout voor de smaak er aan toe. Vul de weckpot niet tot aan de rand maar houd een ruime cm ruimte vrij boven in de pot. Doe hierna de weckpot in een weckketel of een grote pan met water en kook de weckpot ongeveer 20 minuten, haal hierna de pot voorzichtig uit het water en laat deze af koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten