woensdag 17 februari 2016

Carara vul pepertjes uit Zuid Afrika

Nieuw te vinden in onze webshop deze carara vul pepertjes, of op z'n Engels red cherry peppers. in bijna alle Nederlandse supermarkten te vinden onder het merk dat deze pepers uit Zuid Afrika groot heeft gemaakt, en vaak ook onder het huis merk van de betreffende keten. In zuidelijk Afrika zijn vele farms te vinden waar dit pepertje geteeld wordt. Het is van nature een vrij hete peper die door de bewerkelijke behandeling die deze pepers ondergaan een unieke smaak krijgt. Alle pepertjes worden namelijk met de hand ontdaan van hun steeltje en een groot gedeelte van de zaadlijst in de peper. Hierna gaan ze in baden met heeeeel... veel suiker en azijn waarna ze hun unieke smaak verkrijgen.
In Europa zou het door al deze handelingen een hele dure peper worden, vandaar dat deze teelt en industrie zich voor een groot gedeelte in Zuid Afrika bevind.

De blikken die Westlandpeppers verkoopt in de webshop hebben een inhoud van wel 4,7 kg en een uitlek gewicht van 2 kg. Dit maak dat deze blikken heel interessant zijn voor de horeca en catering, of als je zelf een groot verbruiker van deze pepertjes bent. Want ze zijn natuurlijk verslavend lekker, zo naturel gevuld met feta of geitenkaas, geprikt op een blokje kaas het maak niet uit, niemand kan deze pepertjes weerstaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten