woensdag 13 januari 2016

Jalapeño poppers

Via Bart Kouwenhoven kregen we een hele serie foto's binnen op ons Facebook account. Bart had met een bestelling van jalapeño's via onze webshop een paar echte poppers gemaakt. We vroegen of hij het recept en zijn ervaringen wilde delen en kregen de onderstaande Tips & Tricks van Bart.

''Eigenlijk heel simpel eerst de pepers in de lengte richting doormidden snijden. Ik probeer ook het steeltje doormidden te snijden, dat ziet er mooi uit. Daarna de pepers met een theelepeltje schoonmaken, dus alle zaadjes eruit. NB ik heb huishoudhandschoenen aangehad wegens huidirritatie en dan nog prikken de ogen en snottert je neus als je er mee bezig bent. Als alle pepers klaar zijn een schaal pakken, daarin 2 pakjes roomkaas (ook wel zuivelkaas), 1 pakje geraspte kaas (maakt niet uit welke soort, wat je lekker vind) en ik heb daar nog gebakken spekjes aan toegevoegd, alles door elkaar roeren. Dan 3 schalen klaar, 1 met melk (eventueel gemixt met 1 ei), 1 schaal met bloem en 1 schaal met broodkruimels (kant en klaar te koop bij de supermarkt). Dan alle pepers vullen met de roomkaas mix en daarna een voor een eerst in de melk, dan in de bloem en daarna in de broodkruimels. Als alles gedaan is, eventueel nog een keer extra, zodat er een goed dikke laag omheen zit. Vervolgens 1,5 tot 2 uur in de vriezer zodat ze wat harder worden. Olie op temperatuur brengen en goudbruin frituren (ca 2,5 a 3 minuten). Even uit laten lekken op keukenpapier en dan heerlijk van genieten.''

En dit zijn natuurlijk ook 2 goede tips van Bart...

''NB de klaargemaakte poppers (dus voordat ze gefrituurd worden) kun je ook invriezen en op een later moment frituren.''

''Nu valt het qua scherpte best mee vind ik, maar mochten mensen het te scherp vinden dan kun je zoiets ook prima met kleine snackpaprikaatjes maken. Heb ik ook ene keer gedaan, maar dan met spek omwikkeld op de barbecue.''







foto's: Bart Kouwenhoven




Geen opmerkingen:

Een reactie posten