woensdag 30 december 2015

Tomatilloguacamole Blog recept van marjohskitchen

Johan van velthoven bloger van marjohskitchen maakte deze Tomatilloguacamole met onze tomatillo's & jalapeno's. En inderdaad een ideale dip bij je nieuwjaars feestje.'


''We blogden al eerder over Westland Peppers. Heerlijke producten met een enorme spicy bite. Heb jij ze al geprobeerd? Ik ontdekte via Westland Peppers de tomatillo. Ik kende deze vrucht nog niet en had er ook nooit eerder over gehoord. Tijd dus om de tomatillo eens uit te proberen en te verwerken in een lekker recept.Wij houden van lekkere kleine hapjes, dus maakte ik een tomatillo guacamole voor bij de borrel.''


Wat heb je nodig?

4 tomatillo’s
2 jalapeño pepers
125 gr zure room
2 avocado’s
handvol verse korianderblaadjes
1 rode ui
4 tomaten
3 tenen knoflook
zout & peper




Heel eenvoudig: ontdoe de tomatillo van de kelk (bladeren), pel de avocado en ontpit deze en schil de ui. Doe dit tezamen met de jalapeño pepers, zure room, koriander en knoflook in een blender. Giet het gepureerde mengsel in een schaal en breng het op smaak met wat zout & peper. Voeg vervolgens in stukken gesneden tomaat toe en serveer dit met bijvoorbeeld tortillachips.Houd jij meer van een wat stevigere substantie, dan kun je het beste de avocado niet in de blender doen, maar gewoon door het gepureerde mengsel heen prakken.

Gegarandeerd een succes op feestjes! Leuk voor bijvoorbeeld de aankomende Nieuwjaar’s feesten.


Voor nog meer recepten en reviews kijk je op  marjohskitchen.com


zondag 27 december 2015

Nieuwe saus bij westlandpeppers, Orange Sriracha sauce

Binnen onze saus lijn experimenteren we wel eens wat, van
sommigen sausjes produceren we maar 1 run om er al snel achter te komen dat de smaak niet onderscheidend genoeg is, of simpel weg het geen smaakvolle kleur heeft. ( dit overkwam onze tomatilo saus die een prima smaak had maar een vreselijke groen kleur!) Dit geeft natuurlijk niets want dan is er weer ruimte om wat nieuws uit te proberen. De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik het idee van de oranje sriracha saus afgekeken heb van een Amerikaanse chili/snack pepper Farm die ook een eigen saus lijn voerde. Aangezien we bij Westlandpeppers ook pepers en snackpaprika's telen was de link snel gemaakt.

 


De uitvoering had als gewoonlijk wat meer voeten in de aarde, de smaak was eigenlijk gelijk juist geraakt door onze vaste saus maakster Mirjam, lekker natuurlijk zoet door de snackpaprika's en de echte habanero hitte die voor het pittige karakter moet zorgen. Maar om de juiste door ons gewenste oranje kleur te verkrijgen waren wel een paar proef batches nodig. Natuurlijk belande in huize Boekestijn ook een paar flesjes om is fijn uit te testen waar je deze saus allemaal bij kunt gebruiken. (eigenlijk overal bij zoals ook op onze flesjes staat,, njaa behalve bij ijs,,) En het resultaat is natuurlijk in onze webshop te koop,,









woensdag 23 december 2015

Kerst snack paprikas

De kerst komt er weer aan en wie dit jaar de salade zelf opmaakt, heeft met deze snack paprika kerst boompjes een echte eyecatcher te pakken. Snij de onderkant bij de steel eraf en maak met een scherp mes een klein oranje mini kerstboompje van de snack paprika. In het voorbeeld gebruikte we oranje snack paprika's maar als je een mix verpakking in je favoriete supermarkt heb gevonden. Kan je natuurlijk 3 kleuren kerst boompjes maken om je salade me te garneren.


zaterdag 19 december 2015

Snack groenten racer

Kinderfeestje, partijtje of een andere gelegenheid waar veel kids zijn te vinden! Natuurlijk wil je dan als verstandige ouder met wat gezonds en lekkers op de proppen komen. Een idee is deze snackgroenten racer, die het zeker bij een jongens partijtje goed gaat doen. Simpel te maken met alle soorten snack groenten die beschikbaar zijn. Deze is gemaakt van een oranje snack paprika als body en schijfjes snack komkommer als wielen en een halve rode snackpaprika als cabine. Natuurlijk kan je volop variëren met alle oor ten snack groenten die er zijn, door bv snack tomaatjes als wielen of als cabine te nemen en een komkommertje als body. Het enige wat je nodig heb is wat fantasie ,snack groenten en natuurlijk wat houten prikkers,,


woensdag 9 december 2015

Video Sean Evans & Chili Klaus eten de Carolina Reaper

Natuurlijk kon je op deze video wachten, onze Deense vriend Chili Klaus dit keer met Sean Evans van firstwefeast.com verorberen samen een Carolina Reaper. En natuurlijk levert dat weer fantastisch video materiaal op wat in 5 dagen al meer als 1,7 miljoen views heeft gescoord. Het blijf een vreemde fascinatie van mensen om dit soort pepers op te eten wetende dat het niet fijn,, gaat af lopen.
Ook bij westlandpeppers komen wekelijks mails telefoontjes en berichten binnen voor deze Carolina Reaper. Die we dit jaar op kleine schaal als proef hebben geteeld. Wat we alvast kunnen melden is dat behalve extreem heet deze peper ook een hele lastige jongen is om te telen, maar dat we hem zeker het komende teelt seizoen beschikbaar hebben in onze webshop...






zondag 6 december 2015

Mexicaans maisbrood,, gemaakt met de pepers van westlandpeppers

Weer een video van Michael van happy barbbq dit keer maak hij met de Jalapeno's en rode Serrano pepers van ons een heerlijk Mexicaans maisbrood. De video is in het Duits, maar het is goed te volgen hoe je zelf zo'n heerlijk maisbrood kan maken. Ook kregen we van Micheal nog de ingrediënten lijst die hij gebruikt heeft, zodat het een koud kunstje wordt om dit brood zelf ook te maken.

Nodig voor dit recept
6 groene Jalapeno pepers
2 rode Serrano pepers
2 eieren
1 pakje bakpoeder
1 theelepel zout
50g gesmolten boter
50g honing
500ml karnemelk
325g maïsmeel
200g volkoren meel
1 eetlepel olie voor in de bakvorm






donderdag 3 december 2015

Video waarom zijn pepers heet !

Stukje peper wetenschap uit gelegd in een video van de American Chemical Society die als doel heeft om de dagelijkse dingen wetenschappelijk uit te leggen. Deze net gelanceerde video gaat over pepers en legt uit hoe dat nu zit met die capsaïcine,, Natuurlijk komt ook voorbij waarom melk wel werkt om de hitte van pepers te temperen en water niet,,

Kortom hartstikke leeeeerzaam...