woensdag 25 februari 2015

Zoete aardappelen met chili con carne

Verwarm de oven voor op 220 ° C, en maak onder tussen de zoete aardappels goed schoon.
Om wat tijd te besparen bij het verwarmen/poffen van de zoete aardappels kan je de zoete aardappels eerst 10 minuten in de magnetron doen op de hoogste stand. Bak nu ongeveer een pond runder gehakt op samen met een teentje knoflook, wat mexicaanse kruiden, een kleine fijn gesneden rode ui plus 2 a 4 fijn gesneden rode pepers. Zet gelijk ook een klein blik of potje bruine bonen op, die je als het gehakt gaar is er door heen roert. Als laatste kan een blikje tomaten puree bij de bonen en het gehakt.

In de tussen tijd heb je de met wat olijfolie besprenkelde 4 zoete aardappelen op een ovenschaal in de oven geplaatst, deze hoeven door dat ze voor verwarmd zijn in de magnetron maar zo'n 20 minuten in de oven te blijven. ( heb je ze niet voor verward in de magnetron dan 40 minuten ) Prik met een vork in de zoete aardappel om te kijken of hij gaar/zacht van binnen is. Snij nu voorzichtig de zoete aardappelen over de lengte open en vul ze met de chili con carne. Wat je aan chili con carne over heb schep je naast de zoete aardappel op het bord.



Nodig

4 Zoete aardappelen
2 a 4 Rode pepers
1 Rode ui
1 pond runder gehakt
Pot/blik bruine bonen
Blikje tomaten pure
Teentje knoflook
Mexicaanse kruiden
Olijf olie

Eet smakelijk westlandpeppers





zondag 22 februari 2015

Zelf peper en paprika plantjes op kweken

We hebben er al is vaker een blog over geschreven, hoe eenvoudig het is om zelf een aantal peper en paprika plantjes op te kweken. En nu iedereen bij de Albert Hein de leuke opkweek setjes met mini moestuintjes in huis heeft waar ook een setje met een paprika zaadje tussen zit.



Geven we weer een aantal kweek tips weg, nummer 1 is natuurlijk om de zaadjes in een oude frisdrankfles op te kweken.Zie ''Pepers telen in een oude frisdrank fles'' zo'n oude frisdrank fles is natuurlijk een soort van mini kas. 


tip 2 de bekende snack groenten shake bekers en Wat je daar ook voor kunt gebruiken is eigenlijk
de mini emmertjes. Die ook als mini kas kunnen dienen en later als opkweek pot Zie ''Piquillos planten geteeld in Fred&Ed emmertjes''


Maar ook met een plastic boterham zakje of een ander doorzichtig stuk folie kan je prima de zaadjes opkweken van de mini moestuintjes. Bij westlandpeppers doen we dit ook geregeld als er wat zaad van nieuwe soorten op kleine schaal op gekweekt worden





woensdag 18 februari 2015

Tomatillo & Chipotle Salsa Verde

Voor deze lekkere Tomatillo Salsa Verde nemen we ruim een pond tomatillo's en halen daar de husk/ schil vanaf. Snij ze hierna in wat grove stukken, samen met 1 verse jalapeno een paar teentjes knoflook, en wat stukjes chipotle ahumado. Doe dit in je koekenpan en bak alles al roerend in ruim 15 minuten gaar. Laat dit nu even afkoelen en doe het hierna in een hoge blender beker. Hier doe je ook flink wat koriander bij ( liefst vers en anders gedroogd ) en blender je het tot een gladde salsa. Afhankelijk hoe dun je de salsa wilt hebben voeg je er ook nog wat water bij. Als laatste eventueel een snufje zout en klaar is je Tomatillo & Chipotle Salsa Verde. Super lekker bij zelf gemaakte taco's of als dip bij een flinke schaal tortilla chips.


nodig

ruim een pond tomatillo
1 jalapeno
1 a 3 chipotle ahumado
bosje koriander
zout



Eet smakelijk westlandpeppers


zondag 15 februari 2015

De volgende stap in diëten wellicht pepers!

''Spice up your diet with peppers every day to keep obesity away''


Mooie kreet te vinden in een artikel van sciencedaily.com waar melding wordt gemaakt van een groep onderzoekers van de universiteit van Wyoming, die tijdens de meeting van de Biofysische Society in Baltimore op 7-11 februari jongstleden. Nieuw onderzoek presenteerde waar een dieet met capsaïcine (de hete stof in pepers,,) helpt om energie te verbranden. Het team van de universiteit van Wyoming "Baskilab" genaamd denk zelf op termijn een medicijn te kunnen ontwikkelen tegen obesitas op basis van deze eerste onderzoeken.






Meer weten! lees het hele (Engelstalige) artikel op
sciencedaily.com




donderdag 12 februari 2015

Mini peper ristra

Weer een nieuw product bij westlandpeppers,, deze mini peper ristra's. Dit zijn gedroogde rode spaanse pepers,die zoals bekend matig heet zijn. Westlandpeppers heeft deze in een lucht droogcel gedroogd aan een handig kunststof hangertje. Dit hangertje bevat 6 gedroogde pepers die heel makkelijk uit het hangertje zijn te halen. De toepassing is heel breed eigenlijk kun je deze pepers overal voor gebruiken waar je normaal ook een verse peper voor zou gebruiken. Het grote voordeel is dat de pepers gedroogd zijn, je haal er 1 af gebruikt deze in een gerecht en de overige 5 kan je weken later ook nog gebruiken. De meeste mensen gebruiken vaak maar 1 a 2 pepers in een gerecht. Zodat dit voor veel mensen een handige en ook mooie eyecatcher in de keuken is.



Deze mini peper ristra's kopen klik hier om in onze webshop te komen..





zondag 8 februari 2015

Nieuw bij Mc Donalds Canada de mighty angus burger met jalapeno's

Afgelopen winter bij Mc Donalds Canada geïntroduceerd de mighty angus burger met jalapeno's. En dat is een mond vol voor een heeel groot broodje hamburger. ( een serieuze 810 Calorieën ) Bijzondere eraan is dat  Mc Donalds Canada gebruik maak van lokaal grass & grain-fed ( gras & graan) vee van de Lewis Farm in Spruce Grove,, Alberta.  En het broodje riant belegd met echte bacon en flinke schijfjes jalapeno's. Natuurlijk allen tijdelijk verkrijgbaar in een geselecteerd aantal Mc Donald restaurants.





Knap op de ''lokaal'' trend ingehaakt van Mc Donalds, het zou een voorbeeld kunnen wezen voor veel van onze Nederlandse lokale restaurants. Om ook is lokaal om zich heen te kijken in plaats van blind een blik van de lokale groothandel open te draaien...


Kijk voor een ''review'' van dit broodje op de site van foodology.ca 


 








woensdag 4 februari 2015

Serrano taco saus van westlandpeppers

Een nieuwe loot aan onze sauslijn is deze ''mexican style'' Serrano taco saus. Hand gemaakt van rode serrano pepers in kleine batches is deze saus een niet te missen must bij iedere Mexicaans gerecht.De serrano peper vind zijn oorsprong in centraal mexico rondom Puebla en is door zijn stevige structuur van oudsher een peper die in salsa's en sauzen wordt verwerkt.

Vandaar dat westlandpeppers het een goed idee vond om deze peper in een eigen saus te verwerken.Gebruik hem BV als smaak maker bij een lekkere dip voor bij je tortilla chips. Schep een schaaltje vol met een lekkere romige dikke mayonaise, en voeg naar smaak onze Serrano taco saus er aan toe. Roer het goed door elkaar en geniet van een echte taco dip saus,,


Bestellen hier vind je hem in onze webshop!




Eet smakelijk westlandpeppers


zondag 1 februari 2015

Minions ''Piments Rouge''





Als je net als westlandpeppers geregeld het web afspeurt op zoek naar leuk of interessant nieuws over pepers of één van onze andere bijzondere teelten. Vind je geregeld de meest gekke dingen,, zo ook deze rode Franse "peper'' Minions,, Gemaakt door ''MonsieurSeby'' die ook een hele facebook pagina vol heeft met dit soort Minions video's, foto's en gadgets. Dat deze Franstalige peper minons het goed hebben gedaan op YouTube blijk wel uit de 569.142 views,,