woensdag 30 december 2015

Tomatilloguacamole Blog recept van marjohskitchen

Johan van velthoven bloger van marjohskitchen maakte deze Tomatilloguacamole met onze tomatillo's & jalapeno's. En inderdaad een ideale dip bij je nieuwjaars feestje.'


''We blogden al eerder over Westland Peppers. Heerlijke producten met een enorme spicy bite. Heb jij ze al geprobeerd? Ik ontdekte via Westland Peppers de tomatillo. Ik kende deze vrucht nog niet en had er ook nooit eerder over gehoord. Tijd dus om de tomatillo eens uit te proberen en te verwerken in een lekker recept.Wij houden van lekkere kleine hapjes, dus maakte ik een tomatillo guacamole voor bij de borrel.''


Wat heb je nodig?

4 tomatillo’s
2 jalapeño pepers
125 gr zure room
2 avocado’s
handvol verse korianderblaadjes
1 rode ui
4 tomaten
3 tenen knoflook
zout & peper




Heel eenvoudig: ontdoe de tomatillo van de kelk (bladeren), pel de avocado en ontpit deze en schil de ui. Doe dit tezamen met de jalapeño pepers, zure room, koriander en knoflook in een blender. Giet het gepureerde mengsel in een schaal en breng het op smaak met wat zout & peper. Voeg vervolgens in stukken gesneden tomaat toe en serveer dit met bijvoorbeeld tortillachips.Houd jij meer van een wat stevigere substantie, dan kun je het beste de avocado niet in de blender doen, maar gewoon door het gepureerde mengsel heen prakken.

Gegarandeerd een succes op feestjes! Leuk voor bijvoorbeeld de aankomende Nieuwjaar’s feesten.


Voor nog meer recepten en reviews kijk je op  marjohskitchen.com


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen