zondag 5 juli 2015

Indiase restaurants in Amerika in de problemen door import stop Dominicaanse republiek

Dat de wereld van pepers een internationale business is weten we bij westlandpeppers al langer. Gezien de vaak verbaasde blikken als we vertellen naar welke landen onze pepers worden geëxporteerd. Die gaan namelijk van Dubai tot aan L.A en natuurlijk naar heel veel Europese landen. Dit stuk dat we vonden in de N.Y dailynews laat dit ook weer zien, namelijk de (betere) Indiase restaurants in Manhattan klagen dat ze niet meer aan hun favorite groene Indiase pepers kunnen komen door de import stop van de Dominicaanse republiek waar ontzettend veel pepers geteeld worden voor de noord Amerikaanse markt. De alternatieve pepers die op de noord Amerikaanse markt zijn te vinden voldoen namelijk niet aan smaak eisen die Indiase top chefs stellen. Voor de noord Amerikaanse telers natuurlijk weer een uitgelezen kans om op deze markt te infiltreren.

Hemant Mathur, chef-owner of Indian restaurant Haldi in Manhattan, is upset at the green chili shortage.  Foto Jeremy Bales/For New York Daily News


Lees hier het hele stuk op NYdailynews (Engels talig) Ook leuk om te lezen dat de van origine noord Amerikaanse pepers vanaf de late 16e eeuw de zwarte peper uit het Indiase eten heeft verdrongen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten