zondag 28 juni 2015

Chinese spinazie courgette & rode peper frittata

Bij westlandpeppers krijgen we vaak vreemde producten te zien die niet te vinden zijn in de doorsnee winkel. Zo ook deze Chinese spinazie (amaranth) de chinese naam laten we maar even zitten,, Waar we natuurlijk een mooi recept bij gezocht hebben. Was eerst de chinese spinazie schoon en snij de harde steeltjes eruit en snij het in grove stukken. Wij gebruikte 2 verschillende kleuren courgette beide voor de helft in kleine blokjes gesneden. Snij ook 2 a 3 rode peper fijn en als je wilt kan je ook nog wat gesneden champignons er aan toe voegen. Doe alles in een kleine koekenpan met wat olijfolie op een laag vuur en na ongeveer 5 minuten of tot champignons en courgette gaar zijn. Nu doe je de chinese spinazie erbij en laat je dit nog een minuut of 2 op het vuur staan. Hierna doe je de in een schenkkan gemixte 2 eieren, wat rozemarijn, en een scheutje melk in de koekenpan. Zorg dat de ei en melk goed verdeeld in de pan komt en bak het in ongeveer 4 a 5 minuten gaar, flip de frittata met een grote spatel om en bak de andere kant ook gaar. (Ben je bang om de frittata te verprutsen met het om flippen, dan kan je alles nadat de spinazie en courgette gaar is in een ovenvaste vorm doen en met het ei erin het in een opgewarmde oven doen voor een minuut of 20.) Hierna serveer je de frittata in 4 stukken met wat geroosterd brood.


Nodig 
olijfolie
1 kleine courgette
1 bundel Chinese spinazie
evt klein bakje champignons
wat fijngehakte rozemarijn
2 eieren 
melk
snuifje zout
2 a 3 rode pepers 
evt teentje knoflook 


Eet smakelijk westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen