maandag 6 april 2015

Lente ui met rode peper en rijst

Kook eerst volgens de aanwijzingen op het pak de ( Surinaamse ) rijst, om vervolgens het bosje lente ui fijn te snijden. Zowel van het wit als het groen, en doe dit samen met 1 a 2 fijn gesneden rode pepers en wat gesneden teentjes knoflook in een wok pan. Bak dit in wat olijfolie in korte tijd gaar, en voeg eventueel nog wat zout er aan toe. Doe de rijst in de wok schaal en meng alles goed door elkaar en als laatste kan er nog een flinke scheut ketjap bij. Roer dit nog enkele minuten goed door en dien deze lente ui met rode peper rijstschotel op met wat stukjes kroepoek. En geniet van deze lekkere pittige en snel te maken rijstschotel.




Nodig

Pak Surinaamse rijst
Ketjap
Paar teentjes knoflook
1 a 2 rode pepers
Bosje lente ui
Olijfolie
Zout
Kroepoek


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen