woensdag 24 september 2014

Vegetarische fusion taco met epazote,poblano en corno di toro paprika

Vegetarische fusion taco met epazote,poblano en corno di toro paprika

Waarschijnlijk was de vroegste Mexicaanse keuken veel meer op plantaardige basis dan nu het geval is. En brachten de Spaanse veroveraars rundvlees, kip, en varkensvlees naar mexico en vond dit zijn weg in de lokale gerechten. Vandaar deze keer een vegetarische fusion taco met champignons, en de Italiaanse corno di toro paprika voor het mediterrane tintje aan dit gerecht.
Snij eerst de poblano en de corno di toro paprika in kleine stukjes en bak deze in een flinke hapjespan gaar. Nu doe je de gesneden champignons, stukjes knoflook en ui erbij en bak dit al roeren gaar. Ondertussen warm je een blikje mais op in een andere pan, en schep je in de hapjespan met de poblano, corno di toro en de champignons wat roomkaas of blokjes feta kaas erbij. Als laatste gaat de opgewarmde mais en een flinke scheut westlandpeppers Sriracha saus in de hapjespan. Roer dit lekker door en voeg als finishing touch onze verze epazote en nog wat koriander toe plus wat zout en peper naar smaak. De verse epazote, gebruikt je als echte smaak maker in deze taco, het heeft een sterke mint-oregano achtige smaak en wordt veel gebruikt in de mexicaanse keuken. Schep je opgewarmde taco's/ tortilla's vol met deze heerlijke vegetarische fusion vulling. En je vegetarische fusion taco's zijn klaar,,



Nodig voor dit gerecht

1 poblano
1 a 2 corno di toro punt paprika's
bakje 20 gram verse epazote
blik mais
bakje champignons
verpakking feta of smeerkaas
teentje knoflook
1 kleine ui
wat koriander
zout en peper


Eet smakelijk westlandpeppers

.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen