zondag 3 november 2013

Pittige soep met paksoi en groene spaanse peper

Pittige soep met paksoi en groene spaanse peper

Spoel de paksoi onder de kraan even af en snijd de paksoi in reepjes,en de groene spaanse peper in kleine stukjes. Zet een wokpan op het vuur en doe daar de paksoi, groene peper, gesneden knoflook stukjes en de koriander in met een scheut olie. Roerbak voor een paar minuten dit al roerend op. Ondertussen zet je een pan met water op, doe daar wat zout en bouillon poeder/blokjes in naar smaak, laat dit circa 8 minuten koken. Nu voeg je de geroerbakte paksoi met de stukjes groene peper van westlandpeppers aan de boullion toe. Roer het geheel goed door voor een aantal minuten. Als nu de soep bijna klaar is doe je wat achtergehouden stukjes paksoi in de soep om het helemaal af te maken. Serveer deze pittige soep met wat wit brood.

nodig
300 g paksoi
1 a 2 groene spaanse pepers
1 teentje knoflook
1 theelepel koriander
2 eetlepels olie om te bakken
bouillon poeder
zout   

Eet smakelijk Westlandpeppers



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen