zondag 16 december 2012

Poblano gevuld met gehakt en aardappelen met geitenkaas

Poblano gevuld met gehakt en aardappelen

Om te beginnen doe je de uitgeholde poblano paprikas van westlandpeppers tussen een electrische grilplaat. Kook onder tussen de aardappelen gaar, uitlekken en zet hierna de aardappelen opzij. Bak de fijn gesneden uien en knoflook, en voeg wat zout en peper toe. Combineer hierna de uien, knoflook en aardappelen met een scheut olijfolie en wat melk. Pureer nu grofweg de aardappelen, de gebakken knoflook en de uien plus de stukjes geitenkaas die aan het aardappel mengsel zijn toegevoegd.Nu meng je ook het gebakken gehakt door de geitenkaas met aardappel puree.Haal de poblanos uit de gril en vul ze voorzichtig met het geitenkaas, aardappel mengsel.Plaats ze op een ingevette bakplaat,en doe ook wat olijfolie op de poblanos. Bak op 180 graden voor ongeveer 15 minuten of tot het aardappelmengsel lichtjes opzwelt.De geraspte kaas kan de laatste minuten in de oven over de poblanos worden gestrooid.

nodig

8 Poblanos
3 aardappelen
1 ui, gesnipperd
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
1eetlepel melk
scheut olijfolie
1 kleine verpakking geitenkaas kaas
1 pond gehakt
zout / peper / kruiden naar smaak
geraspte kaas

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen