woensdag 10 oktober 2012

Piquillo met kaastaart

Piquillo met kaastaart

Laatst had westlandpeppers contact met maarten van thiel van het kook blog koken en zo, en met een aantal van de producten van westlandpeppers heeft maarten wat mooie dingen gemaakt. En dit recept met de piquillo paprika wilden we jullie niet onthouden. Zoiezo is het kook blog van maarten de moeite waard om te volgen voor de echte kook liefheber

''Vergelijkbaar in smaak en gebruik met die (groene) poblano van laatst. Grillen, vel eraf,opensnijden, leeghalen, stripjes snijden, eten. Licht pikant.Enfin, poblano is pikant, piquillo licht pikant. Beide van Westland peppers, beide precies goed van smaak.De piquillo blijft op dat grilpannetje steviger dan de poblano, en het geblakerde vel eraf halen kost meer moeite. Groot verschil, maar goed die piquillo is veel weerbarstiger. Die piquillo dan dus, naast fantastisch lekker Georgisch kaasbrood.Ik legde gisteren al uit dat ik het deeg niet met boter maar met room maakte, omdat ik dat toch had openstaan, én omdat ik met gist werkte ipv bakpoeder, en dat gist gaat dood als je er gesmolten boter bij giet.Brooddeeg maken, met als vloeistof yoghurt, ei en room.Die kaas van hierboven (je hebt romige feta nodig, dat komt in de buurt) brokkelen, pappig maken met ei, zout erbij.Deeg uitrollen, in ingevette ovenschaal (of pizza-achtig met verhoogde rand), spul erin, oven.Het duurt even voordat het gaat rijzen, en als het al redelijk gerezen is, is het binnenin nog vloeibaar.Komt wel goed. Bedenk wel dat als je gist gebruikt, dat dan die deegwanden dikker worden, en dat je er dus niet al te veel vulling in moet doen''

Zie voor nog meer foto's de directe link naar dit blog

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen