maandag 10 september 2012

Peper de smaakmaker

Peper de smaakmaker

rode pepers in de kassen van westlandpeppers
Na wat heen en weer twitteren met fred de vries van oa pepernieuws over het gebruik pepers in gerechten, vond ik het tijd worden om er een blog aan te weiden. Want moet die peper nu fijn gesneden er in, of koken we hem alleen heel mee. Het mag duidelijk zijn dat het geheel van jouw smaak afhankelijk is. Voor de gevorderde peper eter zal het waarschijnlijk nooit heet genoeg zijn. Maar voor veel mensen zal de peper die in het kant en klare nasi pakket van de supermarkt zit al een probleem zijn. Als deze fijn gesneden in de nasi het nodige commentaar van de rest van de familie oplevert !!. Want voor de beginnende peper eter is het verstandig om de peper gewoon heel mee te koken en hem daarna uit het gerecht te verwijderen. Als je de heetheid wat wilt opvoeren kan je weer wat gaatjes met een vork in de peper prikken,deze zal dan weer wat meer heetheid afgeven aan het gerecht. De volgende stap is dan weer om een peper fijn gesneden in een gerecht te verwerken, en het eindigt misschien wel met de extreem hete peper de Naga Jolokia die westlandpeppers ook teelt naast nog veel meer peper soorten. Van de gewone groene en rode spaanse peper die westlandpeppers aan veel supermarkt ketens in nederland en daar buiten levert, is de groene ook zeer geschikt voor de beginnende peper eter. Deze is wat minder heet als de rode peper en is dus ook een geschikte smaakmaker in veel gerechten. Die zeker ook nog is veel gezonder is als de welbekende schep zout, die we misschien wel is iets te gemakkelijk hanteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen