donderdag 26 juli 2012

Sambal setan maken met madame jeanette pepers

Sambal Setan maken met madame jeanette pepers

Veel mensen die zelf sambal maken weten de weg naar westlandpeppers te vinden. Er zijn ontzettend veel sambal recepten die je kunt gebruiken, ook speelt hoelang je het wilt bewaren een rol.Want wil je het wat langer bewaren dan moet er toch azijn aan het recept worden toegevoegd. Bij deze Sambal Setan met madam jeanette pepers gebruiken we geen azijn dus is deze niet zolang houdbaar. De sambal Setan wordt ook wel de duivels sambal genoemd, dit komt door de zeer sterke smaak van de sambal. Hoe nu te maken die Sambal Setan kook/bak eerst grof gesnede sjalotjes,  knoflook en de Madame Jeanette pepers in een ban met matig water of een koekenpan met wat olie, mocht je de echte madame jeanette pepers niet kunnen vinden kan je ook gewone gele habaneros gebruiken. Als je hier mee klaar bent doe je alle ingrediënten in een hoge kom en maal je het fijn met een staafmixer, voeg nu ook het snufje zout toe aan de sambal. Met de staafmixer bepaal je ook hoe dik of fijn je de sambal maakt Zet nu een steelpan op het vuur, en doe er wat olie in. Als de olie heet genoeg is voeg je de overige ingrediënten toe en kook je het net zolang tot het goed smeuïg is. Nu haal je de sambal setan van het vuur en laat je hem afkoelen. Altijd lekker met kip en rijst deze sambal setan

meer recepten met madame jeanette pepers

nodig
100 gram Gele Madam Jeanette pepers
4 teentjes knoflook
8 sjalotjes
50 ml zonnebloem olie
klein beetje zout

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen