woensdag 4 juli 2012

Poblano saus


Poblano saus

Ingrediënten

3 Poblano’s
Water
1 grote teen knoflook
2 hele knoflook, geperst
1 / 2 rode pepers, in kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel zout, meer naar smaak
Olijfolie


Hoe te bereiden

Gebruik voor het snijden van de Poblano een mesje en snijd de poblano helemaal naar beneden een kant van een Chili. Open de chili en verwijder de steel en zaden. Bewaar nog enkele zaden van de Ancho. Hiermee kunt u later het gerecht nog extra mee heet maken.

Verhit een grote koekenpan op matig vuur. Verzacht de poblano’s zo goed als je kan en plaats het op de pan om op te warmen. Druk op de geopende pepers en laat het een paar seconden bakken. Draai de pepers op en verwarm een ​​paar seconden meer.

Voeg de poblano’s in een ​​kleine pan en voeg voldoende water toe, zodat de Ancho’s er net onder komen. Breng het aan de kook. Haal het van het vuur en laat het zitten voor 10 minuten, tot de poblano's zacht zijn en opgevuld.

Verwijder de poblano’s uit de pan en plaats deze in een blender. Voeg de knoflook, zout, de pepers, gemalen kruidnagel, en 1 1/2 kopjes van het weekvocht (smaak het weekwater eerste, zo lijkt het bitter, te gebruiken in plaats water). Pureer voor 2 minuten, tot de saus helemaal glad is. Proef de saus en daarna kunt u zelf gaan bijkruiden. Wilt u meer hitte in de saus, voeg dan een paar van de zaden toe en pureer wat meer. Voeg meer zout toe indien dit nodig is.

Giet de saus door een zeef in een koekenpan. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de saus. Breng het aan de kook en zet het vuur aan de kook te houden, laat het 10 minuten koken. Schep uit het schuim. Haal van het vuur. Onmiddellijk gebruiken of giet het in een glazen pot en zet het daarna in de koelkast.

Eetsmakelijk, Westlandpeppers

1 opmerking: