zondag 13 mei 2012

Trinidad Scorpion peper

Trinidad Scorpion peper

groene trinidad scorpian bij westlandpeppers
Dit jaar telen we bij westlandpeppers voor het eerst op kleine schaal de Trinidad Scorpion peper. Deze extreem hete peper komt oorspronkelijk uit Trinidad, en heeft aan het eind een soort van stekel vandaar de naam scorpion. De laatste jaren zijn er een aantal mensen met dit soort aan het kruisen om hem nog heter te maken, butch taylor is iemand die daar heel succesvol in is en zelfs met zijn butchT Trinidad Scorpion het Guinness Book of Records mee heeft gehaald. De gewone Trinidad Scorpion is natuurlijk al heet genoeg voor normaal gebruik.Van een paar volgers van westlandpeppers kwam nog wat meer info over de oorsprong van de Trinidad Scorpion deze zijn te vinden in deze link. Ook nog een leuke video van het tuincentrum Valley view farms dat claimt de bron te zijn van de Trinidad Scorpion link you tube video.


6 opmerkingen:

 1. Hier staat ie ook alleen moeten de pots nog groeien mooie plant met mooie heette pepers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is inderdaad een mooie plant,hij doet het hier in de kas ook vrij goed denk ook dat het soort wat minder "wild" is dan wij denken.Er wordt al een aantal jaren mee gekruist denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat word maar is langskomen als ze rijp zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet om het beter te weten maar Butch T heeft "de soort" niet zelf gekruist of er iets mee gedaan behalve zijn naam eraan gegeven. Oorspronkelijk komt de soort inderdaad uit Trinidad en is door een Amerikaanse meegenomen die er regelmatig op excursie ging met haar man om nieuwe soorten te vinden voor hun tuincentrum. Vervolgens zijn de zaden op een of andere manier bij Butch Taylor terecht gekomen en deze heeft ze geloof ik laten testen en zijn naam eraan gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach of die Butch nu wel of niet wat heeft verbeterd aan de Trinidad Scorpion feit is dat ie er het Guinness Book of Records mee heeft gehaald.
  En dat verhaal van die eigenaren van dat Amerikaanse tuincentrum had ik nog niet eerder gehoord als dat klopt zet ik dat er ook nog wel in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt maar wilde gewoon deze informatie delen :) Hier een interessante link naar waar ik het eerder over had.

   http://iloveitspicy.com/2011/08/16/the-trail-of-the-trinidad-scorpion-butch-t-strain/

   Verwijderen