zondag 27 mei 2012

Naga Jolokia Phall Chicken Curry

Naga Jolokia Phall Chicken Curry

Via Menno Jonker 1 van de volgers van westlandpeppers kregen we dit fantastische recept voor een Naga Jolokia Phall Chicken Curry. Aangezien er niet zo gek veel goede recepten met Naga Jolokia pepers te vinden zijn op internet is deze het zeker waard om is een keer uit te proberen Let op er gaan minstens 4 Naga Jolokia pepers in dit recept dus dit wordt HEET!!!! niet geschikt dus voor de beginnende peper eter.

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram geklaarde boter (ghee)
800 gram kipfilet in blokjes
300 ml kippenbouillon
2 grote uien gesnipperd
stukje verse gember van 5 cm geschild en geraspt.
4 tenen knoflook uitgeperst
1 theelepel kurkuma
4 theelepels curry poeder
8 theelepels chili poeder
1 theelepel garam masala poeder
1 theelepel 5-kruiden poeder
4 verse Naga Jolokias fijngesneden
100 ml volle yoghurt
blik gepelde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
een extra Naga Jolokia in schijfjes om te garneren
1 volle eetlepel korianderblaadjes om te garneren

Bereiding:
Mix de bouillon met de gepelde tomaten, tomatenpuree, yoghurt, gember en knoflook. Hou dit warm zonder het te laten koken.Verhit de ghee in een wok of in een diepe koekenpan. Fruit de gesneden ui in de ghee totdat deze glazig is. Voeg hierna de kurkuma, curry poeder, chili poeder, garam masala poeder en het 5-kruidenpoeder toe en roer goed. Voeg de kip toe en bak deze rondom aan. Hoeft nog niet door en door gaar. Voeg nu de gesneden Naga Jolokias toe en schep goed door. Laat nog 1 minuut doorbakken.Voeg nu de bouillonmix toe en laat het gerecht 20 minuten op laag vuur garen. Af en toe doorroeren, garneer met de Naga Jolokia schijfjes en korianderblaadjes.Serveer met basmatirijst en naanbrood en zet voor een complete currytafel ook mangochutney, pickels en raita op tafel. Drink er een verkoelende mango-lassi bij, of gewoon een glaasje bier.

Meer weten over de Naga Jolokia klik hier
Eet smakelijk westlandpeppers

1 opmerking: