donderdag 3 mei 2012

Gevulde Ancho /Poblano paprika's

Gevulde Ancho /Poblano paprika's

Bij westlandpeppers telen we al een aantal jaren op kleine schaal de Ancho /Poblano paprika's Dit van origine Mexicaanse ras is een must in de echte Mexicaanse keuken. Waarom 2 namen voor het zelfde soort dit zit zo, als een poblano gedroogd is heet hij ancho en vers is het weer een poblano. Dat dit wat verwarring geeft mag duidelijk zijn in de praktijk worden de namen vaak door elkaar gebruikt. De smaak is het best te omschrijven in het engels namelijk Poblano peppers look like long, narrow bell peppers but have a slow, subtle heat. Het mag duidelijk zijn een pittige bite dus. Dit is 1 van de vele recepten die je heb om de Ancho /Poblano paprika's op z'n Mexicaans te vullen.

 4 hele Ancho /Poblano paprika's
 1 pond gehakt
 1/2 ui, in blokjes
 3 teentjes knoflook, fijngehakt 

 1 blikje tomatenpuree
 1 fijn gesneden groene peper
 1 teen fijn gesneden knoflook
 zout en peper, naar smaak
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Verhit dan een grote koekenpan met wat vet op matig hoog vuur. Doe de de fijn gesnede knoflook, groene peper de ui en de tomaten puree in de pan bak het even door en hierna kan het gehakt erbij Als het gehakt bruin gaat worden kan de zout en peper naar smaak erbij. Snij nu de zij kant van de Ancho /Poblano doormidden en haal zoveel mogelijk van de zaden eruit. Leg ze dan op een ingevette bakplaat in de opgewarmde oven en bak ze 20-25 minuten, of tot ze beginnen te blisteren. Nu kan je de Ancho /Poblano vullen met de warme gehakt vulling.


Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen