woensdag 18 april 2012

Peper pasta en oud worden in Sunchang Zuid-Korea

Peper pasta en oud worden in Sunchang Zuid-Korea

Mooi stukje uit een Engelstalige Koreaanse krant dat een link legt tussen traditionele gemaakte peperpasta en de hoge leeftijd die bereikt wordt in het gebied  waar deze peperpasta gemaakt wordt.Sunchang staat bekend om zijn uitstekende gochujang of hete peper pasta.In het Sunchang Traditional Gochujang Folk Village maken ambachtslieden gebruik van de traditionele methoden voor het maken van de hete peper pasta.Hier is het een vertrouwd gezicht van een Hanok, of een traditionele Koreaans Huis te zien, met zijn binnenplaats vol met tal van onggi potten van aardewerk met gochujang (peperpasta).Sunchang gochujang peperpasta staat bekend om zijn goede smaak, maar het zit ook vol met eiwitten, aminozuren stikstof, en vezels. Gemaakt met behulp van recepten overgeleverd van generatie op generatie is deze peperpasta ook nog is vrij van conserveringsmiddelen of kunstmatige aroma's.Gelegen tegenover het Sunchang Traditional Gochujang Folk Village is de Sunchang Jangryu Museum.Dit museum is de thuisbasis voor alle informatie over de gochujang peperpasta.Suchang staat ook bekend om de hoge leeftijd van de bewoners. Volgens een in 2002 door de overheid gehouden onderzoek,heeft de provincie het hoogste aantal burgers ouder dan 85 jaar oud in het land. Het milde weer, gezonde voeding rijk aan diverse gefermenteerde pasta's, de provincie produceert 38 procent van alle gefermenteerde soja sauzen in Korea, en de actieve levensstijl van de boeren plus de ongerepte bergachtige omgeving worden ook genoemd als redenen voor de hoge leeftijd van de bewoners. Of we nu allemaal aan de Koreaanse peperpasta moeten om 100 jaar te worden denk ik niet maar het is wel een mooi verhaal. Wie nu ook die echte Koreaanse peperpasta wil aanschaffen kan zijn hart op halen bij deze online Nederlands/Koreaanse supermarkt koreashop.nl  
Ook kun je deze peperpasta bij de betere grote toko's vinden bv Amazing Oriental 

bron koreaherald
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen