vrijdag 2 maart 2012

Gekonfijte rode peper

Gekonfijte rode peper

Wie is een andere smaak met pepers wil bereiken kan dit recept voor gekonfijte pepers is proberen. Knip met de schaar de stelen van de pepers,en haal met de punt van de schaar zoveel mogelijk de zaden eruit. knip daarna een flink aantal ringen van de pepers,zoveel je nodig denkt te hebben.Breng vervolgens het water aan de kook met de suiker er in. (gelijke delen, dus 1 liter water met 1 kg suiker). De exacte hoeveelheid suikerwater wat je nodig hebt, hangt van de hoeveelheid pepers af welke je wilt konfijten. Dus pas de hoeveelheid in een halve liter suikerwater dan heb je daaraan ook genoeg. Zodra het suikerwater goed  kookt,voeg je de pepers toe en laat deze 20 minuten doorkoken. Haal na ongeveer 20 minuten de pepers uit het suikerwater en leg ze op een, met bakpapier beklede bakplaat, en doe ze hierna  2 uur in de oven op 90 graden. Als je de pepers uit de oven hebt gehaald, laat je ze op een bordje afkoelen. Zodra de pepers afgekoeld zijn haal je ze nog even door de poedersuiker.

Eet smakelijk westlandpeppers

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor t recept.
    Is dit op een of andere manier ook te bewaren en zoja hoelang?
    Groetjes tim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben naar het zelfde benieuwd ben ze nu aan het maken en dan kijken we hoe het werkt

    BeantwoordenVerwijderen