woensdag 5 oktober 2011

Pepers drogen om ze te bewaren

Pepers drogen om ze te bewaren

Als er mensen van westlandpeppers op beurzen of events aanwezig zijn, komt vaak de vraag hoe
je het beste pepers kunt bewaren. Het zou misschien te simpel zijn om te zeggen dat je het beste pepers vers kunt verwerken, want sommige mensen willen graag altijd pepers bij de hand hebben .Een paar gedroogde pepers kunnen dan een uitkomst wezen,en soms vraagt een recept er ook om met gedroogde pepers te werken.
Hoe krijg je nu van die fraaie gedroogde pepers , het is eigenlijk heel simpel je neemt wat rode verse pepers en maak in iedere peper een kleine insnijding met een scherp mes. Vervolgens leg je de pepers op een bordje op een droge plek in je keuken. Waarom die insnijding deze zorgt ervoor dat de peper snel z'en vocht kwijt raakt ,en voorkomt dat de peper gaat schimmelen .Op het internet zie je veel manieren om pepers te drogen voorbij komen in ovens en magnetrons deze zijn eigenlijk alleen een goed idee als je veel haast heb.De gedroogde pepers kun je het best in een glazen pot in je keuken bewaren ziet er nog is prachtig uit ook .Verse pepers van westlandpeppers kun je het hele jaar in diverse supermarkt ketens in Nederland en de rest van Europa vinden .

2 opmerkingen:

  1. Wij als hobbydrogers rijgen ze aan een garendraadje en hangen ze op bijvoorbeeld boven een verwarmingstoestel. Belangrijk is dan wel dat je ze door het steeltje aan het koordje rijgt om de peper niet te beschadigen. Als je de peper beschadigt heb je namelijk nog kans op schimmels en/of rot.
    www.peperzadenwinkelbe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als wij soms wat pepers hier drogen als voorbeeld maken we altijd een snee in de pepers, zodat de peper goed zijn vocht kwijt kan.Maar met het touwtje door de steel gaat ook goed als het maar droog en warm is.

    BeantwoordenVerwijderen