woensdag 5 oktober 2011

Pepers drogen om ze te bewaren

Pepers drogen om ze te bewaren

Als er mensen van westlandpeppers op beurzen of events aanwezig zijn, komt vaak de vraag hoe
je het beste pepers kunt bewaren. Het zou misschien te simpel zijn om te zeggen dat je het beste pepers vers kunt verwerken, want sommige mensen willen graag altijd pepers bij de hand hebben .Een paar gedroogde pepers kunnen dan een uitkomst wezen,en soms vraagt een recept er ook om met gedroogde pepers te werken.
Hoe krijg je nu van die fraaie gedroogde pepers , het is eigenlijk heel simpel je neemt wat rode verse pepers en maak in iedere peper een kleine insnijding met een scherp mes. Vervolgens leg je de pepers op een bordje op een droge plek in je keuken. Waarom die insnijding deze zorgt ervoor dat de peper snel z'en vocht kwijt raakt ,en voorkomt dat de peper gaat schimmelen .Op het internet zie je veel manieren om pepers te drogen voorbij komen in ovens en magnetrons deze zijn eigenlijk alleen een goed idee als je veel haast heb.De gedroogde pepers kun je het best in een glazen pot in je keuken bewaren ziet er nog is prachtig uit ook .Verse pepers van westlandpeppers kun je het hele jaar in diverse supermarkt ketens in Nederland en de rest van Europa vinden .

5 opmerkingen:

 1. Wij als hobbydrogers rijgen ze aan een garendraadje en hangen ze op bijvoorbeeld boven een verwarmingstoestel. Belangrijk is dan wel dat je ze door het steeltje aan het koordje rijgt om de peper niet te beschadigen. Als je de peper beschadigt heb je namelijk nog kans op schimmels en/of rot.
  www.peperzadenwinkelbe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als wij soms wat pepers hier drogen als voorbeeld maken we altijd een snee in de pepers, zodat de peper goed zijn vocht kwijt kan.Maar met het touwtje door de steel gaat ook goed als het maar droog en warm is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pepers(rode en groene hangen aan een visdraadje(silk) .
  Heb door het steeltje geprikt om op te hangen.
  En dat gaat geweldig goed.
  Heb geen sneetje gegeven omdat ik bang ben dat het gaat schimmelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom drogen? Maak er lekkere sambal van, doe dat dan in kleine afsluitbare plastic potjes en dan in de vriezer. Lekker makkelijk en erg lang houdbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb tijdens de zonnige weken wat geëxperimenteerd met het drogen. Heb een deel ingesneden en een deel niet. De ingesneden pepertjes zijn mooi geel gedroogd, maar de niet ingesneden pepertjes zijn grijs geworden. Is dat schimmel of kan ik ze nog wel gewoon gebruiken. Het zijn kleine gele chili-pepers van ongeveer 3 cm groot. Dus ik ging er vanuit dat er niet heel veel vruchtvlees in zit en ze dus ook zonder sneetje wel zouden drogen.

  BeantwoordenVerwijderen